Talg d.o.o. > Produkti > Lesene hiše

Lesene hiše

 

Les je naravni material, prijazen okolju in ljudem. Zaradi odličnih lastnosti lesa nudijo lesene hiše prijetno bivanje in predvsem zdravo naravno bivalno okolje za življenje.

 

Načrtovanje lesene hiše

Nudimo fleksibilne in funkcionalne rešitve s prilagajanjem željam in zahtevam stranke. Načrtovanje lesene hiše je tako odvisno predvsem od želje in potrebe kupca.

Pri izdelavi lesene hiše lahko izbirate različne oblike in dimenzije brun:

  • debelina od 90 do 120mm
  • širina od 140 do 180mm

Leseno hišo izdelamo do v naprej dogovorjene faze  oziroma do tretje podaljšane gradbene faze ( zaprta hiša s fasado).

V sklopu naše ponudbe se lahko odločite za izolacijo hiše s papirno celulozo – TRENDISOL. Izoliranje hiše z omenjeno izolacijo je zelo enostavno in cenovno ugodno. Vmestitev izolacije poteka strojno z vpihavanjem papirne celuloze v steno.

Novo v naši ponudbi: 3D izris hiše. Več tukaj.

Oglejte si tudi slikovni potek postavitve lesene hiše.

IMG_7793

 

Skeletne hiše

Skeletna gradnja je ena izmed najkakovostnejših gradenj, ki omogoča kakovostno bivalno okolje.

Hišo zgradimo iz lepljenega lesa. Konstrukcija je sestavljena iz lesenih podbojev in tramov, ki so povezane z vijaki, sestavljena pa je tako, da stoji samostojno. OSB plošče, ki se nato pritrdijo na ogrodje od znotraj in zunaj, samo prispevajo k stabilnosti, trdnosti in potresni varnosti skeleta. Vsa dela, ki se izvajajo v skeletni hiši so suhomontažna, tako da je gradnja hiše hitrejša in bolj okolju prijazna v primerjavi s klasično gradnjo.

Najpomembnejše pri skeletni gradnji je paropropustnost, zato v steno vpihamo izolacijo iz lesnih vlaken in celuloze. Omenjena izolacija je boljši izolator v zimskem času, v poletih mesecih pa deluje kot naravni ščit pred vročino.

Lesena skeletna gradnja je zelo primerna za gradnjo nizkoenergijskih in pasivnih stanovanjskih stavb, medtem ko kot celota zagotavlja udobno in gospodarno življenje, predvsem pa omogoča svobodno izbiro v fazi načrtovanja.