Talg d.o.o. > Podjetje Talg d.o.o.

Podjetje Talg d.o.o.

Nekaj o tem, kdo smo, kaj počnemo in kako lahko ustrežemo vam.

Samostojno pot je ustanovitelj podjetja Talg d.o.o., Anton Treven, začel že pred 30 leti, ko se je najprej ukvarjal z avtoprevozništvom. Po osamosvojitvi Slovenije pa je začel žagati hlodovino in prodajati lesene elemente za podjetje Javor Pivka. Leta 1993 je pričel z izdelovanjem lesenih palet za papirnico Vevče d.o.o., leta 1997 pa je postal dobavitelj lesene embalaže papirnici Goričane, tovarna papirja, d.d., nato pa je pričel še z izdelavo brunaric.

V letu 2004 se je investiralo v novo mizarsko delavnico preko podjetja Talg d.o.o., na katero je v začetku leta 2007 tudi prenesel celotno dejavnost.

V podjetju si les prizadevamo čimbolje izkoristiti, tako da vse odpadke proizvodnje predelamo v sekance za leseno biomasno gorivo.


Certifikat za termično obdelavo lesa

Leta 2006 pa je podjetje od Fitosanitarne uprave RS pridobilo certifikat za termično obdelavo lesa.

Peč na leseno biomaso

Pomemben je tudi nakup peči na leseno biomaso, s katero danes ogreva staro in novo delavnico, sušilnico za les ter tudi stanovanjski objekt. V prihodnjih letih pa namerava posodobiti proizvodnjo ter, glede na potrebe, zaposlovati nove ljudi.

Iz Slovenskih gozdov do vašega novega doma

Naša prednost pred konkurenco je v tem, da našo leseno hišo oziroma brunarico izdelamo od prvega koraka naprej sami. Pri lesu je zelo pomembno, da je že na začetku hlod pravilno razrezan, s čimer pripomoremo k manjšemu delovanju lesa (manj pokanja in zvijanja brun po postavitvi).

Les posušimo v naši sušilnici, kjer vsakodnevno nadzorujemo njegovo obnašanje pri sušenju, s čimer pridobimo optimalno vlažnost za nadaljnjo obdelavo. Les nato obdelajo izkušeni delavci v novi delavnici z modernimi stroji.

 

 

o-nas-bottom